alexp84

 
Afiliado: 04/07/2008
;P
Puntos105más
Próximo nivel: 
Puntos necesarios: 95
Último juego
Bingo

Bingo

Bingo
6 años 54 días hace

Varianta Cojocaru

    Propusa inca din 1990, ca o posibila varianta de trecere de la comunism la capitalism, legea domnului doctor in economie Constantin Cojocaru s-a lovit, insa, permanent de refuzul clasei politice de a o lua in seama.

   La inceput, tandemul Iliescu-Roman iar, mai apoi, toti politicienii care s-au succedat la putere, au respins categoric nu doar legea, in sine, ci insusi principiul de baza al acesteia, si anume: improprietarirea poporului cu capitalul care, de fapt si de drept, i s-ar fi cuvenit!

   Astfel, in loc sa redea poporului fabricile, uzinele, combinatele si c.a.p.-urile, pe care, cu sudoarea fruntii le-au construit inaintasii nostrii, politicienii au preferat sa le vanda, sa le instraineze sau pur si simplu sa le distruga (!) fara nicio jena!

   Cu toate acestea, spre cinstea si onoarea sa, domnul Cojocaru nu s-a lasat intimidat, insistand pe proiectul sau si adaptandu-l in permanenta situatiilor prin care a trecut economia romaneasca. Astfel, daca in anii '90, Legea Cojocaru avea ca scop improprietarirea poporului, versiunea actuala are drept obiectiv despagubirea cetatenilor romani pentru capitalul de care au fost deposedati, in mod abuziv, de statul roman! Dar iata cum se prezinta aceasta:

 

 

 

 

LEGEA COJOCARU

privind despăgubirea cetăţenilor României, pentru capitalul trecut, prin Legea 15/1990, din proprietatea lor comună în proprietatea statului român

(Proiect)

 

 Art. 1. – În termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei legi, Ministerul Finanţelor Publice va efectua o emisiune de obligaţiuni prin care se va angaja să restituie cetăţenilor României capitalul trecut în patrimoniul societăţilor comerciale şi regiilor autonome create prin aplicarea prevederilor Legii 15/1990.

Art. 2. – Valoarea nominală a unei obligaţiuni este de 1.000 (una mie) euro.

Art. 3. – Fiecare cetăţean major al României este îndreptăţit să primească un număr de 20 obligaţiuni, fiecare obligaţiune având o valoare nominală de 1.000 euro, respectiv un total de 20.000 euro.

Art. 4. – Termenul limită de răscumpărare a obligaţiunilor emise în baza prevederilor prezentei legi este de 10 de ani de la data emiterii lor.

Art. 5. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi nu pot fi înstrăinate. Ele pot fi lăsate moştenire, în conformitate cu prevederile legale în vigoare

Art. 6. – Dobânda la obligaţiunile ce fac obiectul prezentei legi este de 0,5 la sută pe an şi se datorează începând cu data de 1 ianuarie a anului următor celui în care sunt emise obligaţiunile, urmând să fi plătită odată cu răscumpărarea obligaţiunilor.

Art. 7. – Răscumpărarea obligaţiunilor şi plata dobânzilor aferente se vor face din Fondul Naţional pentru Despăgubiri şi Investiţii care va avea ca surse: sumele încasate de statul român din vânzarea acţiunilor şi activelor aflate în proprietatea sa; dividendele şi profiturile încasate de statul român pentru capitalurile aflate în proprietatea sa; impozitul progresiv pe avere; impozitul pe averile dobândite în mod illicit; alte surse stabilite prin lege.

Art. 8. – Impozitul progresiv pe avere şi impozitul pe averile dobândite în mod ilicit vor face obiectul unor legi speciale.

Cele doua legi vor fi adoptate in regim de urgenta, in termen de 6 luni de la data intrarii in vigoare a prezentei legi.

Art. 9. – Obligaţiunile emise în baza prezentei legi vor fi răscumpărate începând cu anul următor emiterii lor, prin concursuri de proiecte, sumele băneşti corespunzătoare fiind utilizate pentru finanţarea de proiecte de investiţii propuse de persoanele fizice autorizate şi de societăţile comerciale care îi vor avea ca acţionari, sau asociaţi, pe deţinătorii de obligaţiuni, printr-o metodologie similară cu cele utilizate pentru finanţările nerambursabile acordate de Uniunea Europeană.

Art 10. La rascumpararea obligatiunilor, vor avea prioritate cei care au sustinut, prin semnatura, proiectul prezentei legi.

 

 

 

 

   In esenta, Legea Cojocaru prevede ca fiecare cetatean major sa beneficieze de un numar de 20 de obligatiuni, in valoare totala de 20.000 de euro. Acestea vor putea fi utilizate numai in scopul finantarii unui proiect personal de investitii, sau la care titularul obligatiunilor va fi asociat.

   Cu alte cuvinte, fiecare roman va deveni un mic capitalist, asigurandu-i-se un capital de pornire de 20.000 de euro!

   Legea va fi aplicata in decurs de 10 ani, ceea ce inseamna ca inclusiv copiii de 8 ani vor beneficia de pe urma ei, intrucat, in ultimul an de aplicare, acestia vor deveni majori!

   Daca sunteti de acord cu aceasta lege, doctorul Constantin Cojocaru asteapta semnaturile dumneavoastra de sustinere pe adresa:

 

 

        OTV - Bucuresti, Bulevardul Preciziei, Nr. 3, Sector 6.

 

 

   Mai multe detalii, precum si formularul tip de tabel pentru strangerea de semnaturi, le aflati de pe site-ul www.variantacojocaru.ro precum si din emisiunea "Se intampla acum", a domnului Tudor Barbu, difuzata de luni pana joi, intre orele 16.00 - 19.00, pe postul de televiziune OTV.